פלאפל ביתי

מאת ויקה גורשטיין - בביוב
פלאפל

פלאפל ביתי

על ידי 20 באפריל 2015

פלאפל ביתי - המאכל הלאומי של ישראל. פלאפל מלא בכל טוב ואין מי שלא אוהב אותו בכל יום ובכל מצב. מתכון קל ופשוט להכנת פלאפל ישראלי טעים ועשיר שילך מעולה בפיתה עם חומוס טחינה, צ'יפס וסלט.

  • זמן הכנה : 35 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות
  • כמות : 30 - 40 כדורים

מרכיבים



הוראות הכנה

יום לפני ההכנה

  • משרים את גרגירי החומוס יום קודם בהרבה מים (כיסוי ועוד 2 ס"מ) עם כף סודה לשתיה.

להכנת הפלאפל

  • מסננים את החומוס וטוחנים במעבד מזון למרקם גס.
  • מעיפים את הגבעולים של הכוסברה והפטרוזיליה.
  • טוחנים (בנפרד מהפלאפל) את עלי הכוסברה והפטרוזיליה עם השום והבצל.
  • מאחדים את תערובת העלים עם החומוס הטחון ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  • מערבבים היטב. אם יש צורך מוסיפים מעט מים. אמורה להתקבל עיסה גסה שנדבקת בקלות.
  • טועמים ומתקנים את התיבול.
  • מכניסים למקרר לחצי שעה.
  • יוצרים כדורי פלאפל ומשטיחים אותם מעט.
  • מטגנים בשמן עמוק רותח (השמן חייב להיות ממש רותח. 180 מעלות לא פחות - אחרת הכדורים יתפרקו) עד שכדורים חומים ויפים.
  • כדאי לעשות טעימה מהכדור הראשון כדי לוודא את זמני הטיגון.  

זהו! מוכן!

מגישים עם טחינה מעולה וצ'יפס מושלם

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: